A janë punonjësit investimi më i mirë i një sipërmarrësi?
Përditësuar së fundmi: 27/11/2019

A janë punonjësit investimi më i mirë i një sipërmarrësi?

Share
nga Ornela Trupja
Nën 27, 2019

Sipërmarrësit shpesh e shohin administrimin e biznesit të tyre si transaksional dhe me të drejtë. Çdo cent dhe çdo minutë që investon në të duhet të ketë rëndësi. Por, investimi më i rëndësishëm dhe më i dobishëm që mund të bëjë një sipërmarrës nuk është klienti apo një strategji marketingu. Është ekipi juaj, punonjësit tuaj. 

Të shpenzoni më shumë kohë dhe para për forcën tuaj të punës, do të ndihmojë organizatën tuaj të lulëzojë në mënyra të ndryshme. Këtu janë disa hapa thelbësorë drejt bërjes së këtij realiteti. Shumë sipërmarrës përqëndrohen në punësimin e punonjësve, si kontrolli i detyrave, plotësimi i pozicioneve sa më shpejt që të jetë e mundur, sesa shpenzimi i kohës dhe parave shtesë për t’u siguruar atyre kualifikimin e duhur në punë.

Lexo: 3 Aftësitë që duhet të ketë një punonjës i mirë sipas Jeff Bezos

Investimi më shumë në këtë fushë do t’u lejojë të punësoni njerëz më të talentuar, por edhe njerëz më të prirur për të ndarë vlerat e markës tuaj. Pasi të kaloni kohë duke trajnuar, mentoruar dhe futur një frymë të re në ekip, ju po rrisni integritetin e ekipit.

Shëndeti dhe mirëqënia
Nëse është e mundur, investoni në shëndetin dhe sigurinë e punonjësve tuaj. Disa nga këto investime janë kërkesa, si blerja e sigurimit të punëtorëve në shumë fusha ose zbatimi i standardeve themelore të sigurisë. Sidoqoftë, sado pak të investoni do t’ju ndihmojë të përfitoni më shumë nga punonjësit tuaj. Mbështetja e tyre me përfitime shëndetësore gjithëpërfshirëse dhe një program shëndetësor i krijuar për t’i ndihmuar ata të trajnohen më mirë, të ushtrojnë dhe të pranojnë zakone të tjera pozitive, mund të nënkuptojnë më pak ditë të këqija, energji më të lartë, përqëndrim në punë dhe produktivitet më të madh.

Morali
Morali i punonjësve është një faktor kryesor në suksesin afatgjatë. Ndikon jo vetëm se si punonjësit tuaj bashkëpunojnë me njëri-tjetrin, por edhe sa janë të motivuar ata për të arritur objektivat tuaja dhe sa të prirur janë për të ndjekur një karrierë afatgjatë me kompaninë tuaj. Një investim shumë më i vogël mund ta bëjë një menaxher të lumtur dhe të investojë në kompani afatgjatë, duke ulur në mënyrë dramatike kostot tuaja të përgjithshme.

Udhëheqja, inovacioni dhe idetë origjinale
Investimi në punonjësit tuaj gjithashtu u lejon atyre të zhvillojnë aftësitë e tyre dhe të përmirësohen profesionalisht. Punonjësit më të trajnuar do të jenë më të zëshëm me idetë e tyre, më të sigurt në punën e tyre dhe kanë më shumë të ngjarë të inovojnë gjatë punës së tyre, pavarësisht nëse kjo do të thotë të sillni ide të reja ose thjesht të analizoni në mënyrë kritike procedurat e zakonshme. Nëse të gjithë punonjësit tuaj bëhen sipërmarrës ose udhëheqës, organizata juaj do të rritet edhe më shpejt.

Si të investoni më shumë në punonjësit tuaj
Këto janë disa nga mënyrat më të mira për të zhvilluar stafin tuaj:

  • Siguroni më shumë mundësi mësimi dhe arsimimi, qofshin trajnime, specializime apo lloje të ndryshme përditësimi ndaj teknologjive ose zhvillimeve të reja të tregut.
  • Inkurajoni punonjësit me promovime, ngritje dhe shpërblime. Çdo gjë që i stimulon punonjësit të qëndrojnë me kompaninë do të ketë një ndikim pozitiv. Ofrimi i promovimeve nga brenda, ngritjet dhe shpërblimet janë të gjitha investime të vlefshme për stafin tuaj të lartë.
  • Investoni në shëndetin dhe mirëqenien e punonjësve. Mbulimi shëndetësor, mirëqenia në vendin e punës, anëtarësia në palestra dhe aktivitetet rekreative janë investime të mira për t’i mbajtur punëtorët tuaj të aftë dhe të shëndetshëm.
  • Kaloni kohë duke mësuar se çfarë motivon çdo punonjës. Kaloni më shumë kohë në takime me punonjësit, duke i vlerësuar ata dhe për të zbuluar se ku qëndrojnë preferencat e tyre.

Lexo: Gjashtë mënyra si të jeni një punonjës i mirë

Anëtarët e ekipit tuaj do të jenë ata që bëjnë realitet vizionin tuaj dhe nëse u jepni atyre atë që u duhet për të qenë të suksesshëm, nuk ka shumë pengesa që mund të qëndrojnë në rrugën tuaj drejt suksesit.

Entrepreneur

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente