A e dini se çfarë është duke bërë aktualisht Apple
Përditësuar së fundmi: 17/02/2020

A e dini se çfarë është duke bërë aktualisht Apple

Share
nga Amantia Kullolli
Shk 17, 2020

I kontrolloni punonjësit në çantat e tyre pasi largohen nga puna? Apple e bën këtë gjë. Por, pasi vuri re që punonjësit po harxhonin kohë dhe po mërziteshin me këtë veprim, Apple vendosi t’ua paguajë kohën gjatë kontrollit të çantave.  

Apple është një kompani me 207.6 miliardë dollarë të holla në rezervat e saj dhe nuk i paguan punonjësit për kohën e kaluar duke kërkuar në çantat e shpinës së tyre përpara se të largohen. Menaxherët ose personeli i sigurisë kontrollojnë gjithashtu numrat serikë të iPhone personalë të punonjësve për t’u siguruar që nuk janë pronë e vjedhur.

Lexo: Apple ka një zgjidhje për një nga problemet më të mëdha të sigurisë

Gjykata Supreme e Kalifornisë vendosi që Apple shkelte ligjin duke mos paguar punonjësit për kohën që kalonin gjatë kontolleve të çantave të tyre, raportoi Bloomberg.

“Kontrolli i vonon punonjësit e Apple duke i lejuar ata të largohen nga ambienti i punës me sendet e tyre personale  pasi t’i nënshtrohen një kontrolli gjatë daljes, një proçes që mund të zgjasë 5-20 minuta”, tha gjyqtari Tani Cantil-Sakauye.

Ky vendim rrëzon një vendim të mëparshëm të Gjykatës së Qarkut që në thelb thoshte, nëse punonjësit nuk dëshironin të humbisnin kohën e tyre duke u kontrolluar, ata nuk duhet të sillnin çantat ose iPhonet e tyre në punë.

Vendimi i Gjykatës Supreme të Kalifornisë vuri në dukje “ironi dhe mospërputhje të argumentit të Apple” në lidhje me iPhone.

Lexo: Apple ngre padi ndaj ish-punonjësit

“Vendimi për iPhone, si i panevojshëm për punonjësit është direkt në kundërshtim me përshkrimin që ai i bën iPhone, si një pjesë” e integruar dhe integrale “e jetës njerëzore.”

Burimi: Mashable

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente