9 thënie për jetën nga gjeniu Leonardo da Vinci
Përditësuar së fundmi: 29/03/2018

9 thënie për jetën nga gjeniu Leonardo da Vinci

Share
nga Neada Muçaj
Mar 29, 2018

Një njeri me shumë talente, Leonardo da Vinci është një nga piktorët, shkencëtarët, shpikësit, arkitektët dhe historianët më të mirë të të gjitha kohërave.

Rilindasi i vonë kishte një shumëllojshmëri talentesh dhe kontributi i tij i madh për njerëzimin u shënua me veprën “Mona Lisa”.

Nga studimet e tij të anatomisë në zhvillimet e tij inxhinierike që krijojnë ura për qytetet, edhe sot, pothuajse 500 vjet pas vdekjes së tij, da Vinci ende po bën histori. Në 2017, një pikturë e hershme nga da Vinci u zbulua dhe u shit në ankand në Christie për 450.3 milionë dollarë, shuma më e lartë e paguar ndonjëherë për një pikturë në ankand.

Këto janë nëntë thënie nga da Vinci për t’ju hapur sytë dhe për të kuptuar botën rreth jush.

Lexoni: Leonardo da Vinçi, modeli i gjeniut që mund të përdorim sot

Për zhvillimin

“Mësimi nuk e lodh asnjëherë mendjen.” – Leonardo da Vinci

Për eksperiencën

“Mençuria është bija e eksperiencës.” — Leonardo da Vinci

Për suksesin

“Jeta është shumë e thjeshtë: Ti bën disa gjëra. Shumica dështojnë. Disa funksionojnë. Ti më pas bën më shumë gjëra që funksionojnë. Nëse ja del mirë, të tjerët fillojnë të kopjojnë nga ty. Më pas ti bën diçka tjetër. Hileja është të bësh diçka tjetër.” — Leonardo da Vinci

Për mentalitetin

“Më pëlqejnë ata që arrijnë të qeshin edhe kur kanë probleme, që gjejnë forcë te shqetësimet dhe rriten duke reflektuar.” — Leonardo da Vinci

Për punën

“Kam kuptuar se njerëzit që kanë arritur diçka rrallë rehatohen për t’i lënë gjërat të ndodhin vet. Ata ngrihen dhe i bëjnë gjërat të ndodhin.” — Leonardo da Vinci

Për motivimin

“Të dish nuk mjafton, ne duhet të aplikojmë. Të kesh dëshirë nuk mjafton, ne duhet të bëjmë.” — Leonardo da Vinci

Për kohën

“Koha qëndron mjaftueshëm për këdo që di ta përdorë mirë atë.” — Leonardo da Vinci

Për fuqizimin

“Kënaqësia më e madhe është kënaqësia e të kuptuarit.” — Leonardo da Vinci

Për përvojën

“Përvoja nuk gabon kurrë; vetëm gjykimet e tua gabojnë duke i premtuar vetes për efektet që nuk janë shkaktuar nga përvoja e mjaftueshme”. — Leonardo da Vinci

/Entrepreneur


Evente

Panairi i Sipërmarrjeve me Impakt Social

Janar 22, 2019
ora 10:00 – 15:00