7 të vërteta të padëshiruara për marketingun e artikujve


Marketingu i përmbajtjeve të artikujve është padyshim mjeti më i promovuar dhe më pak i kuptuar i marketingut për sipërmarrësit, ndërmarrësit e vetëm dhe zotëruesit e bizneseve të vogla. Dhe padyshim që nuk është zgjidhja e vetme.

Interneti interaktiv- media sociale, blogjet, videot etj., e ka bërë marketingun e përmbajtjes relativisht të thjeshtë dhe të pakushtueshëm. Dhe pikërisht këtu fshihet pengesa. Në sipërmarrje çdokush e has. Konkurrenca është e madhe, dhe kështu është edhe niveli i zhurmave që duhet të kapërceni për t’u parë dhe dëgjuar nga konsumatorët potencialë.

Pjesa më e madhe e blogjeve dhe artikujve mbi përmbajtje marketing janë në mënyrë ironike asgjë më shumë se sa marketing pa vlerë i përmbajtjeve.

1. Ka përmbajtje dhe PËRMBAJTJE
Është një shprehje e vjetër që thotë, ju merrni atë që paguani. Pjesa dërrmuese e përmbajtjeve gjenerohet kot, dhe prandaj ka aq vlerë. Fakti që është i lirë dhe i thjeshtë është arsyeja sepse e bën kushdo, dhe ja pse është i padobishëm. Ndërsa marketingu i keq vazhdon, ai edhe kthimi nga investimi në marketing është më keq.

2. Çdokush është një ekspert. Në fakt, jo çdokush.
E dini se përse John Grisham është një autor bestseller? Ai ishte një prokuror i suksesshëm për vite me radhë para se të vendoste penën mbi letër. Çdokush duket se e kupton këtë, nëse nuk është ekspert përmbajtje, nëse nuk ka vlerë për konsumatorët, por kjo prapëseprapë nuk duket se do ta ndalojë turmën të gjenerojë sasi të mëdha materialesh të pavlerë.

3. Çdo gjë i atribuohet strategjisë
Nëse shikoni se si bëjnë marketing kompanitë e mëdhaja, ata kanë drejtuesë të lartë dhe agjencitë më të mira që punojnë për të zhvilluar strategjinë e tyre marketing dhe të komunikimit, dhe më lini t’ju them se ato nuk janë të lira apo të thjeshta. Marketingu i përmbajtjeve është thjesht një mjet ekzekutimi dhe pa pjesën strategjike është i padiferencuar dhe thelbësisht i pavlerë.

4. Brandin e produktit dhe atë personal e ndan një botë e tërë
Kur vjen fjala për brandimin personal, kjo gjeneratë ka shitur shumë të mira. Pa një avantazh konkurrues dallues, një propozim vlere që ju dallon vërtet nga konkurrentët, e gjithë çfarë keni është diferenca pa qenë të dalluar. Ju mund të dukeni ose të vini ndryshe, por në sytë e konsumatorit produkti juaj nuk është i diferencuar.

5. Një miliardë njerëz bëjnë shumë zhurmë
Një herë lexova këtë ‘cicërimën’ nga një sipërmarrës serial Naval Ravikant: “1999 deri në 5 milionë $ për të lançuar një produkt, 30 milionë përdoruesë seriozë të kompjuterit…leva shkon deri më 100,000 herë.” Ai ka të drejtë, përveç një faktori: konkurrencën. Është kaq e lirë dhe e thjeshtë që një miliardë njerëz të gjenerojnë përmbajtje online nëpërmjet WordPress, Facebook, Youtube dhe Instagram.

6. Është një kohë e humbur të keni një biznes shërbimesh
Produktet e komoditetit si gërshërët e letrave janë gati të pamundura të diferencohen, vetëm nëse prodhohen nga Apple patjetër, por në përgjithësi, është shumë më e thjeshtë të marketosh një produkt sesa një shërbim si trainim, dixzenjues web-i, marketing i përmbajtjeve të artikujve. Ju pëlqen apo jo, pjesa më e madhe e bizneseve që ofrojnë shërbime janë si gërshërë letrash.

7. Origjinoni
Shumica e përmbajtjeve të faqeve të internetit janë refrene të pakuptimta ose të përsëritura të shkruara mbi një përmbajtje origjinale nga ekspertë, gazetarë ose shkrimtarë të vërtetë. Algoritmet e Google e dinë ndryshimin midis gjërave të lira dhe të thjeshta dhe materialeve cilësore, dhe më e rënndësishmja edhe konsumatorët e kuptojnë këtë gjë.

Drejtuesit dhe liderat e vërtetë të biznesit lexojnë zakonisht shumë, por ata janë zakonisht shumë të zënë duke punuar për të humbur kohën e tyre duke lexuar materiale të “katranosura” të marketerëve.

 

/Shkruar nga Steve Tobak, Publikuar nga Entrepreneur.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale