6 mënyra për të krijuar një video shpjeguese për produktin tuaj
Përditësuar së fundmi: 24/09/2019

6 mënyra për të krijuar një video shpjeguese për produktin tuaj

Share
nga Amantia Kullolli
Sht 24, 2019

Potenciali i jashtëzakonshëm i videove në marketing është tashmë i pranuar gjerësisht në të gjithë komunitetin e marketingut. Në fakt, një raport i vitit 2019 nga Wyzowl zbuloi se 87% e bizneseve po shfrytëzonin videot si pjesë e përpjekjeve të tyre të marketingut. Kjo tregoi një rritje të madhe nga vetëm 2 vjet më parë, kur 63% ishin të përfshirë në video-marketing.

Sidoqoftë, për marketerët ekziston një larmi e madhe opsionesh kur bëhet fjalë për videon që do të krijoni. Nuk ka asnjë përgjigje të saktë. Një video me veprim të drejtpërdrejtë në stilin e një tregtie tradicionale mund të ndihmojë një kompani të ndërtojë besnikërinë e klientit, ndërsa një grafik mund të jetë më efektiv për një person sesa për një tjetër. Pavarësisht nëse vendosni se çfarë formati, stili apo mesazhi funksionon më së miri, shumë faktorë janë duke ndikuar, përfshirë pyetjet se cilat janë synimet që po përpiqeni të arrini dhe çfarë audiencë po shpresoni të arrini.

Lexo: Si te transformoni imazhet standarde te rrugeve nga Google ne nje video

Ekziston një lloj video, për sa i përket popullaritetit dhe potencialit për zhvillim: video shpjeguese. Wyzowl zbuloi se 96% e të anketuarve kishin parë një video shpjeguese në lidhje me një shërbim ose një produkt. Dhe në fakt, nga 87% e njerëzve që donin të shihnin më shumë video të markës në vitin 2019, videot shpjeguese ishin në vendin e parë. Megjithatë, cilësia dhe qëllimi i videos që krijoni mund të bëjë një ndryshim të madh në lidhje me suksesin e saj. Pra, le të hedhim një sy në 6 strategjitë kryesore për të bërë një video shpjeguese që klientët tuaj të mundshëm do ta shikojnë me dëshirë:

  1. Përqëndrohuni në edukimin mbi shitjet:

Një video shpjeguese është krijuar për të shpjeguar qartë se çfarë bën ndërmarrja, produkti ose shërbimi juaj në një mënyrë argëtuese dhe të dobishme. Por, askujt nuk i pëlqen që t’i shesin. Në fakt, në vitin 2018, Content Marketing Institute raportoi se 9 në 10 nga marketerët më të suksesshëm përqendrohen në edukimin e klientëve mbi shitjen. Njerëzit, të cilët janë të gatshëm të shikojnë përmbajtjen tuaj të videos, po veprojnë sepse duan të marrin një vendim nëse duhet të investojnë në produktin ose shërbimin tuaj. Ndihmojini ata duke u dhënë atyre të gjithë informacionin që ju duhet, për të bërë blerjen.

  1. Mos harroni të argëtoheni:

Lloji i dytë i videos që audienca dëshiron të shohë më shumë, sipas Wyzowl, është videoja argëtuese. Markat janë më se të afta për të krijuar video virale. Por, për ta arritur këtë, ju duhet një njohuri më e afërt e audiencës suaj. Ju duhet të dini se për çfarë po flasin, çfarë i angazhon ata më së shumti, cili është sensi i tyre i humorit. Nëse jeni në gjendje të prekni interesat e tyre dhe të kanalizoni stilin e tyre të komunikimit, do të jeni në gjendje të krijoni një video shpjeguese, që jo vetëm informon, por edhe argëton audiencën tuaj.

  1. Njihni qëllimet tuaja:

Kemi folur tashmë për njohjen e audiencës tuaj. Por, gjithashtu duhet të jeni të qartë se çfarë qëllimi dëshironi të arrijë secila video shpjeguese. Në fund të fundit dëshironi të bëni një shitje. Por, ky nuk mund të jetë qëllimi kryesor nëse dëshironi që një video të jetë vërtet gjithë përfshirëse. Qëllimi juaj kryesor duhet të jetë të edukoni audiencën tuaj në një aspekt të veçantë të një produkti ose shërbimi. Sigurohuni që ta arrini atë para së gjithash dhe do të ndërtoni një audiencë më besnike.

  1. Optimizoni për çdo platformë:

Më shumë se 8 në 10 njerëz thonë se është e bezdisshme kur videoja e tyre nuk shfaqet siç duhet, sepse nuk është optimizuar për orientimin e tyre të zgjedhur (horizontale ose vertikale). 8 në 10 klientë të mundshëm ju i keni humbur vetëm sepse nuk e optimizoni videon tuaj për t’u shfaqur vertikalisht në një Story në Instagram.

Nëse keni investuar kohën, energjinë dhe buxhetin tuaj të marketingut për krijimin e një videoje fantastike, është vetëm një hap i vogël shtesë për të siguruar që videoja juaj të jetë e optimizuar për secilën platformë ku do ta postoni. Bisedoni me partnerin tuaj të komunikimit vizual për t’i bërë këto versione të optimizuara.

  1. Mos harroni telefonin:

Ne kemi folur tashmë për të optimizuar çdo përmbajtje, por mos harroni se duhet të zgjidhni edhe optimizimin për në telefon. Më shumë se 1 në 3 konsumatorë thonë se shikojnë video “kryesisht” me telefon. Ky është një segment i madh. Askush nuk duhet ta lejojë të humbasë këtë audiencë dhe duhet të bëjë kujdes.

Lexo: Si të krijoni një markë që njerëzit ta duan?

  1. Mësoni nga të mirët:

Çdo organizatë ka qëllime të ndryshme, si çdo fushatë marketingu dhe çdo video individuale. Kjo do të thotë se nuk ka asnjë mënyrë të drejtë për të krijuar një video shpjeguese. Pra, si mund të zbuloni se çfarë mund të funksionojë për markën tuaj? Duke parë shumë video të suksesshme shpjeguese. Pastaj përdorini ato video si frymëzim kur komunikoni me agjencinë tuaj të komunikimit vizual ose partnerët krijues.

2019 është viti i videove shpjeguese dhe ka gjasa të jetë edhe 2020. Sigurohuni që strategjia juaj e marketingut të jetë gati.

INC