5 shenja që tregojnë se ju do të bëheni një person i suksesshëm


Ekzistojnë karakteristika të caktuara që njerëzit e suksesshëm ndajnë së bashku. BusinessMag në këtë artikull ju sjell 5 karakteristika që kanë personat e suksesshëm dhe që i demonstrojnë në jetën e përditshme.

  1. Ju e gjeni lumturinë në suksesin e të tjerëve

Fituesit e vlerësojnë suksesin e ekipit mbi çdo gjë tjetër.

  1. Ju kërkoni vazhdimisht për të provuar eksperienca të reja.

“Kërkimi i risive është një nga tiparet që ju mban të shëndetshëm dhe të lumtur dhe nxit rritjen e personalitetit ndërsa jeni të rinj.” Dr. Robert Cloninger

Lexoni: Do bëheni milioner? Ja cilat janë shenjat që e tregojnë…

  1. Nuk mendoni për balancën punë – jetë

Ju mendoni vetëm për jetën. Njerëzit e suksesshëm gjejnë mënyra për të përfshirë familjen në vend që të përjashtojnë veten nga puna.

  1. Ju e dini se suksesi është afatshkurtër, por dinjiteti zgjat përgjithmonë

Kjo është arsyeja pse trajtimi i njerëzve me respekt është i rëndësishëm

  1. Ju nuk mendoni se jeni i veçantë

Njerëzit e suksesshëm karakterizohen nga përulësia

Ndani gëzimin me të tjerët – Kërkoni eksperienca të reja – Jetoni një jetë me harmoni – Karakterizohuni nga respekti dhe dinjiteti – Jini të përulur

burimi: BI

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale