3 gjërat, që duhet t’i hiqni për të qenë të suksesshëm


Ja cilat janë 3 gjërat që duhet t’i hiqni për të qenë i sukseshëm:

1.Dikush tjetër të përcaktojë suksesin tuaj

Kjo duket absurde që dikush tjetër të përcaktojë suksesin tuaj, kur ju shihni vazhdimisht nëpër reklama dhe rrjete sociale se çfarë është suksesi. Ndonjëherë, duket sikur po jeton për pritshmëritë që familja jote ka për ty ose si e sheh arritjen eprori juaj.  Ju dëshironi të dukeni mirë në sytë e shoqërisë, dhe e dëshironi këtë sukses  për të fituar miratimin e të tjerëve.

Por në fund të ditës, përkufizimi juaj personal i suksesit është i vetmi që ka rëndësi. Askush nuk merr frymë dhe thotë: “Të paktën unë kam një varkë më të madhe se komshiu im!”

Lumturia e vërtetë vjen nga ana juaj e brendshme. Ju jeni përgjegjës sesi e përcaktoni suksesin tuaj; çfarëdo që përmbush nivelin tuaj shpirtor është ajo që ju duhet të synoni për t’a arritur.

Edhe pse kjo mund të jetë e vështirë që të shmangni mendimet e personave që kanë rëndësi për ju, por askush tjetër nuk e di se çfarë synimi keni; për këtë arsye, askush tjetër nuk mund t’iu tregojë se si duhet të jetë suksesi juaj.

2.Ju mendoni se keni nevojë për një plan të plotë të jetës në mënyrë që të filloni

Unë nuk mund t’ju them se sa shumë sipërmarrës kam takuar që nuk kanë ditur çfarë të bënin. Vetëm pas kolegjit, ata mund të shohin mundësitë para tyre dhe të mendojnë planin e tyre për tërë jetën dhe për të ndërmarrë hapat në vazhdim. E njëjta gjë ndodh më vonë në jetë për sipërmarrësit e mëdhenj, të cilët dëshirojnë të fillojnë një projekt të ri; ata nuk e dinë se si të fillojnë një detyrë kaq të madhe, kështu që ata nuk e fillojnë fare.

Duket një e vërtetë e thjeshtë, por në qoftë se ju nuk e filloni, ju nuk do të shkoni askund. Edhe planet e menduara më së miri mund të kenë pengesat e veta, kështu që korrigjimet janë pothuajse gjithmonë të nevojshme. Në fakt, disa nga kolegët e mi më të suksesshme kanë qenë në fusha krejtësisht të ndryshme para se të vendosnin të fillonin dhe përfundonin diçka të re.

Ndiqni hapat tuaj me kujdes- hap pas hapi- dhe kur t’i filloni hapat e parë dhe kur të shikoni se jeni në një udhëkryq, ju do të dini se cila është rruga e duhur. Mbani mend qëllimin tuaj përfundimtar, vizionin gjithëpërfshirës që ju dëshironi, dhe ju kurrë nuk do të jeni në udhë të gabuar. Udhëtimi është pjesë e argëtimit prandaj mos kini frikë.

3.Jeni të frikësuar se mos dështoni

“Provoni ndonjëherë. Dështoni ndonjëherë. S’ka rëndësi. Dështoni. Dështoni përsëri. Dështoni më mirë. “- Samuel Beckett

Unë  kam bërë intervista të panumërta me CEO dhe themelues jashtëzakonisht të suksesshëm dhe shumë prej tyre kanë historitë e dështimeve dhe katastrofave. Dështime të mëdha apo të vogla qofshin, ata njerëz janë ngritur përsëri dhe kanë bërë të pamundurën për të shkëlqyer dhe për të marrë atë që ata donin. A mendoni se ndonjë atlet olimpik ka bërë kaq shumë pa humbur ndonjëherë ndonjë garë?

Dështimi nuk është fundi i botës. Në fakt, dështimi është një nga mënyrat kryesore që ju të mësoni, të rriteni dhe të zhvilloni kurajon dhe guximin. Dështimi mëson se si të jeni të përulur, të ndjeshëm dhe krijues – të gjitha tiparet e nevojshme për njerëzit e suksesshëm. Frika nga dështimi është e kuptueshme. Megjithatë, ju do e kuptoni se dështimi është pjesë e procesit.

 

burimi: entreprenuer

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale