Përditësuar së fundmi: 18/03/2017

Volvo do të sjellë së shpejti një makinë elektrike

nga Neada Muçaj
Mar 18, 2017

Volvo po ndërton një makinë elektrike dhe çuditërisht ajo nuk do të kushtojë shumë.

Geneva auto show kompania tha se ajo do t’a lançoi këtë makinë në vitin 2019 me një çmim prej 35,000 – 40,000 dollarë.

Shumë pak detaje dimë për këtë makinë, madje as madhësia e saj nuk është përcaktuar por Kerssmakers pohon se makina do ketë një gamë deri në 400 km.

Volvo momentalisht ofron modele hibride të makinave të tij si XC90 SUV dhe V60, por ai kompania nuk ka një makinë tërësisht elektrike.

Të zhvillosh një makinë tërësisht të re dhe ta nxjerrësh në treg për më pak se dy vite është një detyrë e rrezikshme. Megjithatë Kerssemakers thotë se platforma modulare e Volvo-s e bën të mundur këtë projekt.

Shumë gjëra mund të ndodhin deri në vitin 2019, por në pak muaj ne do të mësojmë më shumë për Volvo EV, një konkurent i frikshëm për Tesla, kur kompania të deklarojë dhe formën e përmasat e makinës.

/Mashable

Evente

Startup Grind Tirana mirëpret Agron Shehaj

Mars 29, 2017
5:30 PM - 8:30 PM

Arduino Day 2017

Prill 1, 2017
14:00 - 20:00

Workshop për Sipërmarrësit

Prill 8, 2017
9:30 AM - 12:30 PM

Get in the Ring Tirana

Prill 14, 2017
2:00 PM - 5:00 PM

Work & Study 2017

Maj 18, 2017
në 09:00 deri në 20 Maj në orë 12:00

Startup Live Tirana – Feel the Startup Spirit

Maj 19, 2017
3:30 PM - 21 Maj 8:30 PM

Albanian Skills 2017

Maj 26, 2017
ora 08:00 dhe 27 Maj ora 09:00

Samiti Global i PR në Beograd

Qershor 1, 2017
9 AM - 5 PM