Përditësuar së fundmi: 20/03/2017

Shebah, aplikacioni për shërbim taksi vetëm për femrat

nga Anerola Torollari
Mar 20, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Shebah është një nga shumë shërbimet më të reja e targetuar në mënyrë unike për femrat. Shebah do të ketë shofere femra dhe do të pranojë të marrë vetëm pasagjere femra.

Themeluesja e Shebah Georgina McEncroe, nënë beqare e dy femijëve, tha se shërbimi do u sigurojë femrave një punë fleksibël si dhe do mundësojë transport të sigurtë për femrat e tjera.

Ky shërbim është tani i disponueshëm në Melbourne, Brisbane dhe në gjirin turistik bregdetar Gold Coast, Australi.

Shebah pranon vetëm meshkujt deri në moshën 12 vjeç, nëse janë të shoqëruar nga nënat apo motrat e tyre të rritura.

Pas lançimit si ide në GoFundMe në maj të vitit të kaluar, Ms McEncroe tha se përgjigja ka qenë shumë pozitive.

“Fuqia e fjalës është e madhe. Merrja 10 email-e në javë dhe ndoshta katër telefonata në ditë,” tha ajo.

Ajo shtoi se shumë gra që kanë punuar me Uber janë ndjerë të pasigurta në ngarjen e makinave në kohë të caktuara.

“Duke u takuar me këto shofere të Uber gjatë vitit të fundit, shumë pak prej tyre e ngisnin makinën gjatë natës, atëherë kur mund të bëhen të ardhurat më të larta.”

Ky shërbim i ri do mbështeti më mirë financiarisht femrat se të gjithë rivalët e saj.

“Ne po paguajmë me 85% të tarifave të tyre, gjë e cila është më e lartë se ajo e konkurrentëve tanë,” duke shtuar se “1% e çdo tarife do shkojë për bamirësi”.

burimi: smh.com.au

Evente

Startup Grind Tirana mirëpret Agron Shehaj

Mars 29, 2017
5:30 PM - 8:30 PM

Arduino Day 2017

Prill 1, 2017
14:00 - 20:00

Workshop për Sipërmarrësit

Prill 8, 2017
9:30 AM - 12:30 PM

Get in the Ring Tirana

Prill 14, 2017
2:00 PM - 5:00 PM

Work & Study 2017

Maj 18, 2017
në 09:00 deri në 20 Maj në orë 12:00

Startup Live Tirana – Feel the Startup Spirit

Maj 19, 2017
3:30 PM - 21 Maj 8:30 PM

Albanian Skills 2017

Maj 26, 2017
ora 08:00 dhe 27 Maj ora 09:00

Samiti Global i PR në Beograd

Qershor 1, 2017
9 AM - 5 PM