Përditësuar së fundmi: 20/03/2017

Nuk keni bateri në telefon? Tani mund t’ia merrni mikut tuaj.

nga Neada Muçaj
Mar 20, 2017

 

Kompanitë e teknologjisë duan patjetër të gjejnë një zgjidhje në mënyrë që bateria e telefonit të zgjasi më gjatë.

Dhe Sony ka llogaritur mënyrën më të mirë për t’a realizuar duke ndarë energji përmes telefonave.

Kompania Japoneze ka marrë një pantentë teknologjike e cila i lejon telefonat të “vjedhin” energji (njësoj si kërkojnë Wi-Fi) dhe më pas ta transferojnë atë me wireless.

Patenta përshkruan një mënyrë për të transferuar me wireless energji midis paisjeve duke përdorur teknologjinë e komunikimit brenda fushës (NFC).

nuk-keni-bateri-ne-telefon-tani-mund-tia-merrni-mikut-tuaj-businessmag

Sipas patentës, teknologjia i lejon telefonat të marrin energji nga paisje të ndryshme si frigoriferë, televizorë dhe lavatriçe.

Kjo do të ishte një mundësi shumë e mirë për ambjente si baret apo restorantet, të cilët mund të ofrojnë karikues portabël që konsumatorët të karkojnë me wireless telefonat e tyre.

Edhe pse akoma nuk është hedhur në treg si një produkt, kjo mbetet një patentë fantastike për t’u realizuar.

Por më e rëndësishmja është, a do ta lejonit një mik të merrte pak nga bateria juaj e çmuar?

/Mirror

Evente

Startup Grind Tirana mirëpret Agron Shehaj

Mars 29, 2017
5:30 PM - 8:30 PM

Arduino Day 2017

Prill 1, 2017
14:00 - 20:00

Workshop për Sipërmarrësit

Prill 8, 2017
9:30 AM - 12:30 PM

Get in the Ring Tirana

Prill 14, 2017
2:00 PM - 5:00 PM

Work & Study 2017

Maj 18, 2017
në 09:00 deri në 20 Maj në orë 12:00

Startup Live Tirana – Feel the Startup Spirit

Maj 19, 2017
3:30 PM - 21 Maj 8:30 PM

Albanian Skills 2017

Maj 26, 2017
ora 08:00 dhe 27 Maj ora 09:00

Samiti Global i PR në Beograd

Qershor 1, 2017
9 AM - 5 PM