Përditësuar së fundmi: 20/03/2017

Mikrovala juaj mund t’ju përgjojë?!

nga Neada Muçaj
Mar 20, 2017

Mikrovala përgjon njerëzit? Mund të duket qesharake, por siç thonë shakaja është gjysma e së vërtetës.

Sipas burimeve të BusinessMag, kjo është diçka që mund të ndodh në të ardhmen e afërt.

Njësoj si paisjet e tjera inteligjente si frigoriferi, televizori dhe termostatët, disa kompani kanë sugjeruar idenë e një mikrovale inteligjente. Një ide e cila u realizua me sukses në Kickstarter vitin e kaluar prezantoi një mikrovalë inteligjente e cila ishte e pajisur me një mikrofon. Por kjo ide akoma nuk është realizuar si një produkt konkret.

Gjithsesi, edhe nëse mikrovalat inteligjente pushtojnë tregun ditën e nesërme, çdo e dhënë që do të grumbullohet kompanitë përkatëse do t’i përdorin për të prodhuar më shumë produkte të personalizuara. Ky nuk do të jetë një përgjim nga qeveria. Në fakt, çdo entitet qeveritar do të duhet të kërkojë një leje në gjykatë për të marrë të dhëna të tilla.

Si përfundim, kompanitë të cilat ofrojnë këto paisje inteligjente apo produkte dhe shërbime që mbledhin të dhan për konsumatorët duhet të përballen me disa ndëshkime ligjore. Njerëzit janë shumë të ndjeshëm ndaj problemeve me privatësinë, sidomos tani që ka shumë paisje të cilat grumbullojnë të dhëna për jetën e tyre. Pra duke parë potencialin e çdo produkti se çfarë ai mund të bëj dhe se si të dhëna të rëndësishme mund të shrytëzohen, mund të themi se kjo është një strategji e lartë për suksesin e çdo biznesi.

Edhe pse ndonjeherë ndodh pa dijeninë tonë, askujt prej nesh nuk i pëlqen të përgjohet. Me sa duket nuk i shpëtojmë dot teknologjisë…

/SmallBizTrends

Evente

Startup Grind Tirana mirëpret Agron Shehaj

Mars 29, 2017
5:30 PM - 8:30 PM

Arduino Day 2017

Prill 1, 2017
14:00 - 20:00

Workshop për Sipërmarrësit

Prill 8, 2017
9:30 AM - 12:30 PM

Get in the Ring Tirana

Prill 14, 2017
2:00 PM - 5:00 PM

Work & Study 2017

Maj 18, 2017
në 09:00 deri në 20 Maj në orë 12:00

Startup Live Tirana – Feel the Startup Spirit

Maj 19, 2017
3:30 PM - 21 Maj 8:30 PM

Albanian Skills 2017

Maj 26, 2017
ora 08:00 dhe 27 Maj ora 09:00

Samiti Global i PR në Beograd

Qershor 1, 2017
9 AM - 5 PM