Përditësuar së fundmi: 04/04/2017

E keni parë ikonën e re që është shtuar në Facebook? Çfarë funksioni ka ajo?

nga Fiorela Jaupi
Pri 04, 2017
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Në javët e fundit, disa përdorues kanë filluar të vërejnë një ikonë në formë rakete në aplikacionin e tyre Facebook në celular.

Ikona, e pozicionuar afër ikonës së “News Feed”, ju tregon një lloj ndryshe lajmesh, duke treguar postime popullore nga persona që ju nuk i keni miq dhe faqe që nuk i keni pëlqyer.

“Raketa” ofron përmbajtje lokale, kështu që është e mundur që ajo të jetë duke treguar mesazhe që janë të njohura në afërsi të vendndodhjes tuaj gjeografike. Por aty mund të shihni dhe disa postime që janë të rëndësishme për interesat tuaja, kështu që nuk do të distancoheni plotësisht nga preferencat / miqtë tuaj.

Kjo ikonë e re duket të jetë shumë e ngjashme me dritaren “Explore” në Instagram, e cila ju tregon postime që algoritmet e kompanisë kanë përcaktuar që mund të jenë të rëndësishme për interesat tuaja.

Kjo nuk është hera e parë që Facebook është duke testuar një lloj ndryshe të lajmeve në një nënbashkësi (zakonisht të vogël) të përdoruesve të saj. Për shembull, në Prill të vitit 2016 ne kemi parë një stil të ri të lajmeve që tregojnë histori të grumbulluara rreth temave të caktuara.

Burimi: mashable.com