Përditësuar së fundmi: 03/04/2017

Barcelona nuk i mirëpret më turistët

nga Neada Muçaj
Pri 03, 2017

Barcelona nuk i mirëpret më turistët si më parë.

Dy ditë pasi të gjithë hotelet e rinj u përzunë nga qendra e qytetit, Barcelona prezantoi një plan të ri i cili frenon turizmin deri në vitin 2020.

Vitin e kaluar Barcelona priti 32 milionë vizitorë. Edhe pse turizmi është një pjesë vitale për ekonominë e qytetit (grumbullon 14% të të ardhurave vjetore), ajo është gjithashtu duke rritur çmimet eshtëpive, duke i shtyrë vendasit dhe dyqanet kryesore në favor të hoteleve dhe kurtheve turistike.

Kryebashkiakja e Barcelonës Ada Colau paraqiti “Planin Strategjik për Turizmin 2020.” Plani ka për qëllim të “qeverisë turizmin”, dhe ofron një zgjidhje për praktikat që ndikojnë negativisht te vendasit, si rritja e çmimeve dhe mbipopullimin e rrugëve.

Qyteti po planifikon rritjen e çmimeve të parkimit për autobusët e turistëve, të cilët nga ana tjetër, në mënyrë të pashmangshme do të rrisin çmimet e udhëtimit me autobus.

Lëvizja e qytetit për të luftuar turizmin vjen si pasojë e përpjekjeve të vazhdueshme të vendasve. Në janar, me mijëra banorë marshuan në Las Ramblas duke protestuar për rinovimin e qytetit dhe numrin e lartë të turistëve.

“Ne e kuptojmë që njerëzit e tjerë e pëlqejnë qytetin, por ne po bëhemi një park turistik sa herë që një dyqan ushqimesh mbyllet dhe një dyqan suveniresh e zëvendëson,” tha zëvendës kryetarja për planifikim urban Janet Sanz. “Njerëzit jetojnë dhe punojnë këtu. Ky nuk është një vend për t’u argëtuar në fundjavë.”

/TravelAndLeisure

Evente

Albanian Skills 2017

Maj 26, 2017
ora 08:00 dhe 27 Maj ora 09:00

Samiti Global i PR në Beograd

Qershor 1, 2017
9 AM - 5 PM

Innovate your way out 2017!

Qershor 2, 2017
10 AM - 2 PM

SAMITI GLOBAL I GRUAS

Qershor 3, 2017
9 AM/6PM

Doing Business 2017

Shtator 28, 2017
në orën 09:00 - 29 Shtator Sep 29 në orën 20:00